Psykoterapi

Psykoterapi handler om at hjælpe mennesker gennem livets vanskelige perioder, det er en vej til at komme videre, når livet gør ondt eller synes meningsløst. Målet i psykoterapi er generelt at hjælpe klienten med at få mere frihed i sit liv, til at slippe styrende tanker og handlinger, der ikke gavner klienten mere.

Der kan være mange forskellige grunde til at gå i psykoterapi. De fleste mennesker opsøger en psykoterapeut, fordi der er noget i deres liv, som går dem på og forringer deres livskvalitet. Det kan være, at de slås med angst, OCD (tvangstanker), depression, stress, mindreværd, generthed, spise forstyrrelser, sorg, mobning, ect. De kan også have haft en traumatisk oplevelse, befinde sig i chok, en krise eller af andre årsager have brug for hjælp til at komme videre i livet.

Ved samtaler med psykoterapeuten fokuseres først på at identificere problemstillinger og derefter ændre de dynamikker, mønstre og mekanismer, der ligger bag symptomerne. Fokus er altså på at italesætte og arbejde med de tanker, følelser, handlinger og hændelser, der gør at man bliver stresset, er trist, føler angst – tomhed – vrede etc.

Med andre ord handler psykoterapi om at støtte og hjælpe mennesker med at få indsigt i, øje på samt forståelse for deres psykiske tankemønstre/problemer og derefter give dem de værktøjer de har brug for, til at fungere bedre i hverdagen og få en højere livskvalitet.

For nogle går den proces hurtigere end for andre, og behandlingens længde afhænger altid af det enkelte menneske. For nogle er et par møder med en psykoterapeut nok, andre har behov for et længere forløb.

Sidst men ikke mindst, kan mennesker også have et ønske om at videreudvikle sig arbejdsmæssigt eller personligt, forstå sig selv fra en anden vinkel, uden der behøver at være psykiske problemer men bare ren og skær interesse for sin egen færden i livet.

Vi ser på mennesker som den Vi ér – vi ser ikke det enkelte menneske som dén De er!

Hos Body Comfort tilbyder jeg:

Personlig udvikling – gennem sind krop og sjæl såvel fysisk som psykisk

Jeg er tilbyder en meget levende samtaleform, hvor der tages udgangspunkt i det ” du står midt i ”, dine behov – tanker – følelser – ønsker – … i dit liv, ud af tankemylder, overbevisninger, påstande etc ..

Jeg hjælper dig med at se tingene fra et nyt perspektiv, vinkel eller side om du vil, se nye muligheder, der giver dig modet til at være i livet som den DU ér!

Terapien kan bl.a handle om din/e aktuelle udfordringer evt. problemstillinger, der fylder i dit liv lige nu…eks.   Stress, selvtillid/ selvværd, angst, skam, sorg, føler dig overset mindreværd, tvangstanker, chok/traume.. osv.   Du vil blive mødt med k-ærlig nærvær, empati og rummelighed.

Det handler om at åbne op for at fremme din bevidsthed, indsigt og forståelse, for en ny og mere fri måde at være i dit liv på, at maksimere din egen livsglæde.

Du har kun kontrol over 2 øjeblikke i dit liv … Her og Nu !

Jeg er omfattet af Dansk Psykoterapeut Forening tavshedspligt og etik regler, modtager selv løbende supervision.