Sårbarhed = Styrke

Hvad er sårbarhed

De fleste vil nok definere sårbarhed som dét punkt, hvor vi er svage, lette at gøre kede af det, eller der hvor vi er lette at gøre skade på, og det kan være psykisk såvel som fysisk.
Så når vi er sårbare, er vi altså “lette ofre”, vi bliver nemme at angribe, ramme og ødelægge.
Nogle er sårbare ”hele vejen igennem”, måske pga. psykiske handicaps, mens andre kun er sårbare på nogle specifikke områder.

Vi oplever alle gennem livet hændelser der laver ar på sjælen bevidst eller ubevidst, alt efter hvor gamle vi er når disse eventuelle hændelser sker. De fleste mennesker kender godt deres sårbarheder og er meget bevidste om hvilke ”risici”, de løber, hvis de er åbne omkring dem. Derfor lukker rigtigt mange ned for alt, hvad der gør dem sårbare, da vi for alt i verden ikke må vise svaghed.

Do not let the behavior of other destroy your inner peace. 31 positive affirmations to create more success

 

 

Gennem vores opvækst kan vi af vore primære omsorgsgivere få oplevelser af ikke at være go´ nok, ikke at blive set, (over)hørt, forstået eller mangel på omsorg i form af en tryg favn at søge ly i, og derved starte en ond spiral …. flygte fra os selv, danne et forsvar af diverse personligheder, for simpelthen ikke at mærke sin egen smerte og sårbarhed.

Følelsen af at være svag opstår og det er en ”grim” følelse og herved starter ”flugten” fra vores egen sjæls essens. INGEN er forkerte fra fødslen, men vi kan gennem oplevelser få fornemmelsen og derved troen på at vi ikke er som de andre, derfor forkerthedsfølelsen, følelsen af ikke have retten til at ytre os eller sige fra/nej til ting vi ikke har lyst til.

 

SÅRBARHED ER STYRKE !!!

Sårbarhed gør os ægte, og hvis vi tør være sårbare, så bliver vi faktisk sjældent udsat for de angreb, vi går og frygter, og det bliver –modsat vores bange anelser– typisk meget svært at knuse os.

Når vi er sårbare, er vi nemlig tro mod os selv. Så står vi lige præcis i vores egen styrke.
At være tro mod sig selv er egenomsorg, en yderst selvkærlig handling, når vi har overskud til at vise os selv kærlighed, det er at være sig selv tro, så er vi ikke til at skyde igennem, og vi vil automatisk tiltrække gode sunde relationer ind i vores liv.

Vi elsker mennesker, der er ægte. Vi elsker, når mennesker tør være sande og tør dele deres inderste med os, og vi tiltrækkes af mennesker, vi kan mærke er hele og naturlige, og som ikke stiller en poleret facade op.
Vi beundrer mennesker, der tør sige deres oprigtige mening, og vi inspireres af dem, der tør stå ved sig selv, også når de er anderledes, eller når de ”fejler”. Måske især når de ”fejler”,
fordi det gør dem ægte!

Don't be afraid to lose people

Når vi ikke selv tør vise vores sårbarhed, fordi vi er bange for, at nogen snigløber os, får ram på os eller destruerer os. Måske er du en af dem, der vimser rundt og viser omverdenen en poleret facade, perfekt hår, negle og makeup, villa vovse og Volvo, det ”rigtige” mærketøj-sko-tasker, altid frisk, glad, smilende, overskudsagtig med styr på de seneste sundheds-og træningstips  en rap replik, …

Facaden kunne også være det stikmodsatte:

Udadtil er du bare hende, der skider på det hele, og du går i hvert fald ikke med makeup, for det er kun falske dukker, der gør det, og sådan én er du i hvert fald ikke! Dem foragter du.
Du går ikke op i dit tøj, for der er i hvert fald ingen, der skal bestemme, hvordan du skal se ud, og folk, der går op i sko, siger dig ikke noget. Inderst inde kunne du dog godt tænke dig et par pæne sko, men du kunne aldrig drømme om at indrømme det, heller ikke overfor dig selv.
Udadtil har du fuldstændigt styr på det hele, og du hviler bare så meget i dig selv, at du er alle overlegen, og du er i hvert fald ikke som de der ”se-mig” typer, nej gud forbyde det…

 

Disse facader er der ikke er nogen ægte værdi i, og værst af alt ér at du ikke er tro mod dig selv!

 

Måske tror du selv du er tro mod dig selv, fordi du har haft facaden så længe, at den er blevet dig, og du er blevet den, måske plejer du at sige om dig selv…det du ser er mig og hele mig … det kan jo være den fedeste løgn,  men ingen må for alt i verden se hvordan du har det inde bag facaden.

Facaden er blevet din personlighed. En personlighed du har skabt i håbet om ikke at blive såret, svigtet, mobbet eller jordet. Eller måske har du skabt den, for at andre skal kunne lide dig bedre, fordi du er bange for, at dén du rigtigt ér, vil ingen kunne lide. Det kan også være, du har skabt den for ikke at tabe ansigt eller for at overbevise dig selv og andre om, at ”du har styr på dit liv.”

Meget af ovenstående er noget de fleste kan genkende fra sig selv…
Det er der slet ingen tvivl om. Jeg kan ihvertilfælde 😉

Når vi som unge  gjorde noget, der faldt os naturligt eller havde interresse områder der ikke lige “passede” sig, fik vi hurtigt læst og påskrevet hvor irriterende, dum, ikke rigtig/godt nok udført eller klodsede vi var. Det kunne være både fra forældre såvel som klassekammerater, skolelærere og pædagoger, senere i livet arbejdsgiver, kærester, ægtemand eller kvinde.

 

Vi lærer at pakke os selv ind lade os styre af  tillagte personligheder og gemme os væk bag facaden.


Pakke dét væk der -ifølge andre- ikke kunne bruges, eller som vi -også ifølge dem- burde skamme os over.

Alting pakkes ind i perfekte ”personaer”, fordi vi ikke længere turde/tør være sårbar og vise, hvem vi virkelig var- er. Prisen blev for dyr, alt for mange skrammer, så hellere have travlt med andres gøren/ laden og levevis.

Travlt med at foragte og med at finde alle andres fejl, så vi selv kan føle os bedre tilpas. Hvilket naturligvis er som at tisse i bukserne for at holde sig varm.

NÅR VI IKKE TØR VÆRE OS SELV

Følelser og væremåder vi ikke tør vise fordi vi er bange for… er som for eksempel… at blive såret, svigtet, skuffet eller forladt. Vi åbner ikke op for hvem vi er, og vi fortæller ikke nøjagtigt, hvad der ligger os på sinde, eller hvad vi mærker, føler og tænker.

Når vi er kede af det, bange eller usikre, så bliver det pakket ind i vrede, irritation, tude scener, brok, stilhed, tavshed eller li gyldighed som partneren, venner eller arbejdsgiver ikke forstår og aldrig vil have en chance for at reagere på,  på den måde vi i virkeligheden ønsker.

 

Vores nødråb bliver simpelthen ikke forstået. 

 

Vi vælger karriereveje, vi nærmest ikke kan holde ud, fordi det var vigtigere, hvad andre tænkte om os, end hvad vi rent faktisk selv har lyst til og brænder for.

Vi vælger livsledsagere, som slet ikke passer til os, men som ser godt ud på overfladen.

Venskaber bliver plejet mere, end vi plejer os selv, fordi vi er rædselsslagne for at stå alene.

Vi fortæller “historier” om os selv, der giver overfladen et glat og hærdet præg, men indeni er vi i stykker…

Vi går glip af livets lærerige vej og så mange fine ting når sårbarheden pakkes væk, og personlighederne tager over og kører os rundt i manegen.

 

Genkender du disse følelser eller mærker du dig ramt i livet, så lad mig hjælpe dig til at genfinde din essens og styrke, til at leve dit liv fuldt ud i frihed og glæde ved livet.

Ring skriv sms 23403818 eller mail til bodil@free-mind.dk, og jeg kontakter dig til en kort ganske uforpligtende samtale, og sammen kan vi aftale et fysisk eller (krypteret video) online møde.